HYVÄKSI KOETUT:
- Kesäkurpitsa-tagliatelle. Makua en testannut, mutta ainakin pastakastikekeon alla toimii!
- Uunijuurekset. Joko öljy-yrttiseoksessa, juustogratiinissa (kokeiltu), ilmeisesti kermassa haudutettuina...
- Purjolisuke (purjoa, kermaa, mausteita ja yrttejä, liedellä). No joo. Harvakseltaa, mutta saan alas.
- Kasvishöystö (pannulle esim. kesäkurpitsaa, tomaattia, paprikaa, sipulia, kerran laitoin mausteeksi curryä)
- Kaalia ja sipulia pannulla, suola + pippuri
- Mustapippuriset uunitomaatit, todella hyviä!
KIINNOSTAVIA, MYÖHEMPÄÄN KOKEILUUN:
- Uunikurpitsa (kesäkurpitsaa, valkosipulia, yrttejä, balsamicoa, uunissa)
VAIHTOEHTOJA MUILLE KARPEILLE (= VAIHTOEHTOJA, JOITA EN VIELÄ PYSTY KUVITTELEMAAN SYÖVÄNI):
- Höyrytetty parsakaali voisulalla: Vaikken voi sietää kypsiä kaaleja, tämä oli höyrytettynä hyvää. Kuitenkin jokusen ajan päästä, kun alkoi tulla kypsän parsakaalin makuisia röyhtäyksiä, ja kun koko jääkaappi haisi ihan parsakaalille tiiviisti suljetusta pakastepussista huolimatta, tämä painui taas yöks-listalle. Tämä ehkä kokee comebackin käyttölistalle vielä joskus...
- Paistettu kukkakaali: Höyrytyksen vuoksi voi olla musta hevonen, mutta kokenee parsakaalin kohtalon.
- Paahdettu kukkakaalicouscous: Tämä voisi olla kaikista maailman kukkakaaliruoista se, jota ehkä pystyisin. Kenties joskus rohkaistun.
- Kukkakaalimuussi. Yök. Piste.
- Kukkakaalimureke. Yök. Piste.
- Kaaligratiini. Kaalia, kaalia...
- Katkarapulisuke: Kuulosti hyvältä, mutta en miellä sitä lisukkeeksi. Siis kalaa ja katkarapulisuketta? Ääh...
- Kasvis-rypäle-lisuke: Porkkanaa ja pakasteherneitä kiehautellaan, sekaan viinirypäleitä, yrttejä ja mausteita. Sangen oudolta kuulostaa...
- Juurestäyte kalalle, kanalle jne...: Porkkana, juuriselleri, lanttu, palsternakka, pannulla. Lapsuudesta tutut keittovihannekset, jotka silloin jo opettelin näppärästi kaivamaan lautasen reunalle. Eivät uppoa vieläkään.
---
Lisäilen tähän sitä mukaa lisukevaihtoehtoja, kun tulee vastaan / mieleen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti